TEİD Akademi Buluşması Gerçekleşti

TEİD Akademi & TEİD Academy Next Gen Eğitmenler & Mezunlar Buluşması 16 Mart 2023 Perşembe günü Avantgarde Levent’te gerçekleşti.

Kuruluşundan bugüne, geçtiğimiz 7 senede, 70 eğitmeni, 13 dönemde 365’u aşkın mezunuyla ülkemizde etik ve uyum konularında bir eğitim ve referans merkezine dönüşen TEİD Akademi paydaşları ile bir araya gelmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadı.

Etkinlikte açılış konuşmasını TEİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TEİD Akademi Eğitmeni Av. Rana Günay Hoffman yaptı.

Hoffman konuşmasında hayata geçtiği 2016 senesinden bu yana tamamladığı toplam 13 dönemde mezun sayısı 365’i aşan ve uzman olan gönüllü eğitmen sayısı 70’i aşan TEİD Akademi “Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi” eğitim programının, yürütülen eğitim çalışmalarının lokomotifi olduğunu kaydederek şunları belirtti:  “Şirketlerinin yerel ve küresel pazarlardaki etik ve uyum risklerini yönetebilen, etik ve uyum programlarını oluşturabilen, eğitimler hazırlayabilen ve etik ilke ve değerlerinin şirketlerinin iş yapış biçimine yansımasını ve içselleştirilmesini sağlayacak çalışmalar yapabilen Etik ve Uyum Yöneticileri mezun etmeyi amaçlayan programımız, her dönem gelişmeler ışığında güncellenerek zenginleştiriliyor.  Bugün aramızda geçtiğimiz günlerde birinci ve pilot dönemini tamamladığımız TEİD Academy Next Gen katılımcılarımız da bulunuyor. TEİD olarak etik ve uyum yönetiminin öneminin yakın gelecekte daha da artacağının bilincindeyiz. Bu nedenle genç neslin etik konusundaki farkındalığını ve bilgisini artırmayı ve sorumlu liderler yetişmesine destek olmayı amaçlıyoruz.”

Daha sonra moderatörlüğünü Umut Turan’ın (4. Dönem Mezunu – SOCAR Türkiye) yürüttüğü  panelde, Gonca Aktürk Kabadayı (11. Dönem Mezunu – ParkCam), Selda Özacar (1. Dönem Mezunu – Aras Kargo), Selma Meydan Mete (12. Dönem Mezunu –  Gülçiçek), Senem Dal (1. Dönem mezunu – Zorlu Holding) ve Av. Serdar Kayhan – (10. Dönem Mezunu – Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.) etik ve uyum yöneticiliğinin bugünü ve geleceği hakkında görüşlerini bildirirlerken, TEİD Akademi “Kurumsal Etik ve Uyum Yöneticiliği” Eğitim Programının mesleki olarak faydalarını anlattılar.

Aynı etkinliğe “Geleceğin Etik Liderleri” projesi kapsamında, genç nesillere etik, uyum ve itibar konularının önemini anlatmak ve farkındalık yaratmak adına eğitim veren TEİD Academy Next Gen ilk dönem mezunları da katıldılar.  “Etik ve Uyum Yöneticiliği” mesleğinin ihtiyaç ve gereklerinin üniversite 3. veya 4. sınıf öğrencilerine ve yeni mezunlara öğretilmesini amaçlayan TEİD Academy Next Gen 16 Aralık 2022’de İstanbul Üniversitesi Girişimcilik Kulübü (İGK) iş birliğiyle başlamıştı. Dersler 13 Şubat 2023 tarihinde sona ererken 24 program mezunu genç, başarı belgelerini TEİD Akademi eğitmenleri Av. Rana Günay Hoffman,  Av. Altuğ Özgün, Büşra Karakurt Keskiner, Av. Tuğba Doğru Barutçuoğlu, Av. Cihan Altuntuğ ve Murat Yücesan’ın elinden alarak TEID Academy Next Gen 1. Dönem Mezunları olmayı başardılar.

TEİD Akademi Buluşması Gerçekleşti