TEİD Academy Next Gen – 2. Dönemi

TEID Academy Next Gen "İş Etiği ve Uyum"
Eğitim Programı'nın 2. Dönemi 16 Kasım 2023'de Başladı! 

Araştırmalara göre kişilerin iş hayatında etik davranışlarda bulunabilmesi ve günlük hayatında da doğru olanı yapabilmesi için, etik konuları ile ilgili eğitimi üniversite, lise ve hatta ilkokul çağlarında almaları gerekmektedir.

Etik ve İtibar Derneği olarak ülkemizde faaliyet gösteren çeşitli sektörlerdeki şirketler ve çalışanlarına yönelik projelerimizin yanında genç nesillere de etik, uyum ve itibar konularının önemini anlatmak ve farkındalık yaratmak adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza günden güne yenilerini ekliyoruz.


Etik ve Uyum Yöneticiliği Nedir? 

Şirketlerin yerel ve global pazarlardaki etik risklerini yönetecek; yerel ve uluslararası yolsuzlukla mücadele yasalarına uyumu sağlayacak; etik lider olarak rol model olacak, ekibini ve diğer şirket çalışanlarını eğiterek farkındalık yaratacak, yasaların talep ettiğinin de üzerinde, şirketin etik değerlerinin iş yapma yöntemlerine yansımasını sağlayacak iç mevzuat oluşturacak ve bunlara uyumu yönetecek tüm profesyoneller Etik ve Uyum Yöneticisi olarak şirketlerde görev alabilirler.

Etik ve Uyum Yöneticiliği, global şirketlerin ulaştığı tüm coğrafyalarda önemli mesleklerden biri haline gelmektedir ve bu meslek için gitgide insan kaynağı ihtiyacı artmaktadır. Etik ve Uyum Yöneticileri şirketlerde stratejik ve kritik kararlar alınmasında belirleyici rol oynarken, şirket yönetimlerinin ayrılmaz bir parça haline gelmiştir.


Eğitimin Kapsamı ve Hedefi

“Geleceğin Etik Liderleri” projesi ile gençler nezdinde etik farkındalık geliştirmeyi hedeflerken, yine bu proje çatısı altında önümüzdeki günlerde 2.dönemini gerçekleştireceğimiz TEID Academy Next Gen eğitim programı ile temel farkındalık ve bilgi paylaşımı yaparak “Geleceğin Etik ve Uyum Yöneticileri”ni hazırlamaktayız.

“Etik ve Uyum Yöneticiliği” mesleğinin ihtiyaç ve gereklerinin üniversite 3. veya 4. sınıf öğrencilerine ve yeni mezunlara temel seviyede öğretilmesini amaçlayan TEID Academy Next Gen eğitim programının 2. Dönemi, 16 Kasım’da İstanbul Üniversitesi Girişimcilik Kulübü (IGK) iş birliğiyle başlayacak!

Açılan 12 saatlik bu eğitim programı ile genç nesiller “Etik ve Uyum Yöneticisi” olma yolundaki ilk adımlarını değerli eğitmenlerimiz Av. Seçkin Savaşer, Aslı Ertekin, Av. Altuğ Özgün ve Av. Tuğba Doğru Barutçuoğlu ile atacaklar.

Açılan 12 saatlik bu eğitim programını sadece Etik ve Uyum Yöneticisi olma yolunda kendilerini geliştirmek isteyenler değil, farklı disiplinlerde eğitim öğrenim gören, ve şirketlerin çeşitli fonksiyonlarında şirket çalışanı, şirket yöneticisi, danışman, akademisyen ve kamu çalışanı olarak görev almayı hedefleyen gençler kariyerleri ve gelişimleri için tercih edebilmektedir.

Program kapsamında online 8 saatlik derse ek olarak 4 saatlik offline video dersleri ile de toplam 12 saatlik bir eğitim verilecek.

TEİD Akademi Platformu

TEID Academy Next Gen programı, sürmekte olan 14. döneminde profesyonellere yönelik olarak gerçekleştirilen, 53 saatlik kapsamlı TEİD Akademi “Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi” Eğitim Programının temel seviye kapsamını içermektedir. 

Bu programdan mezun olacak gençler, TEİD Akademi “Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi” Eğitim Programının Türkiye ve Dünya’dan etik ve uyum yönetimi konusunda uzman ve deneyimli profesyonel iş hayatından 360’ı aşkın mezununu ve 70’i aşkın gönüllü eğitmenini barındıran TEİD Akademi Ağı’nın bir parçası olma şansını yakalayacaklardır. 

EĞİTİM BİLGİLERİ:

Eğitim Platformu :

Zoom platformu üzerinden Online Sınıf Dersleri ve Offline Videolar


Ders Programı: 
 
  • Gün 1: 16 Kasım 2023 18.00-20.00: Etik ve Uyum Yöneticisinin İlk 90 Günü – Av. Seçkin Savaşer, TEİD Akademi Eğitmeni, Goodyear Ar-Ge, Veri Gizliliği Kıdemli Hukuk Danışmanı EMEA
  • Gün 2: 24 Kasım 2023 10.00-12.00: Büyük Resim & Etik ve Uyum Yöneticiliği Mesleği Hakkında Genel Bilgilendirme – Aslı Ertekin, TEİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, bp Etik ve Uyum Müdürü 
  • Gün 3: 28 Kasım 2023 17.00-19.00: Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Yasaları – Av. Altuğ Özgün, TEİD Yönetim Kurulu Üyesi, CBC Hukuk Bürosu Yönetici Ortak 
  • Gün 4: 8 Aralık 2023 15.00-17.00: Kurumsal Etik ve Uyum Program Elementleri – Av. Tuğba Barutçuoğlu, TEİD Yönetim Kurulu Üyesi, Mey Diageo Regülasyon ve Hukuk Direktörü
 
4 adet offline ders videosu:

TEİD Academy Next Gen “Başarı Belgesi” almaya hak kazanmak için tüm online ve offline derslere katılım zorunludur.

Kayıt başvurusu için son gün 8 Kasım Çarşamba saat 13.00’tür.

8 Kasım tarihine dek TEİD’e ulaşmış olan katılım talepleri değerlendirilecek ve katılımcılar programa kontenjan dahilinde kabul edilecektir.
Programa katılım teyitleri 13 Kasım Pazartesi günü katılımcılara mail yoluyla iletilecektir. 
TEİD Academy Next Gen – 2. Dönemi