Sinan Çamlık, Aralık 2020 tarihinden itibaren Koç Holding A.Ş. bünyesinde Kıdemli Uyum Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Koç Holding bünyesine katılmadan önce 6 yıl boyunca KPMG’de çalışmış, son olarak Suistimal Önleme ve İnceleme Bölümü Direktörü olarak görev almıştır. KPMG’den önce ise Deloitte bünyesinde aynı departmanda Kıdemli Danışman olarak, bundan önce ise Citibank ve farklı 2 yerel bankada Müfettiş olarak görev yapmıştır. Bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü mezunu olan Çamlık, Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) Global Danışma Kurulu Üyesi olup Certified Fraud Examiner (CFE) ve Certification in Risk Management Assurance (CRMA) sertifikalarına sahiptir.
Kariyeri boyunca ağırlıklı olarak uyum risk değerlendirmeleri, suistimal inceleme ve önleme projelerinde ekip liderliği yapan Çamlık, uyum programlarının dizaynı, uyum politika ve süreçlerinin oluşturulması, suistimal risk değerlendirmeleri ve iç kontrol süreçlerinin etkinliğinin değerlendirilmesi konularında çalışmıştır. Ayrıca operasyonel süreçlerin sonuçlarını değerlendirerek kurumların süreçlerine yönelik beklenti ve fayda analizleri konularında görev alan Çamlık, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi (AML) ve Rüşvet ve Yolsuzluğun Engellenmesi (ABC) mevzuatına yönelik birçok projede çalışmış, bununla birlikte çok sayıda suistimal incelemesinde ekip lideri olarak görev yapmıştır. Bu doğrultuda görev aldığı projelerde kurumların iş süreçlerindeki kontrol zayıflıklarının tespit edilmesi ve önem derecesi yüksek risk fonksiyonlarının etkinliğinin sistematik yaklaşımlar çerçevesinde incelenmesi aşamalarında adli teknikler kullanmış ve söz konusu süreçlerin iyileştirilmesine katkı sağlamıştır.
Çamlık, müşteri, çalışan ve diğer paydaşlardan ulaşan ihbarların yönetimi ve ihbara neden olan süreçlerdeki kontrol eksikliklerinin tespit edilmesi, iyileştirmeye yönelik aksiyon planlarının oluşturulması, risklerin minimum seviyelere indirilmesi amacıyla alınan aksiyonların izlenmesi ve kontrol süreçlerinin oluşturulması konularında deneyim sahibi olup şirketlerde etik kültürün oluşturulmasına yönelik çalıştaylar düzenlemiş, suistimal farkındalık, suistimal inceleme, soruşturma ve ifade alma teknikleri konularında bugüne kadar birçok eğitim vermiştir.
Eğitimin Kapsamı ve Hedefi
Şirketlerin yerel ve global pazarlardaki etik risklerini yönetecek; yerel ve uluslararası yolsuzlukla mücadele yasalarına uyumu sağlayacak; etik lider olarak rol model olacak, ekibini ve diğer şirket çalışanlarını eğiterek farkındalık yaratacak, yasaların talep ettiğinin de üzerinde, şirketin etik değerlerinin iş yapma yöntemlerine yansımasını sağlayacak iç mevzuat oluşturacak ve bunlara uyumu yönetecek yöneticiler Etik ve Uyum Yöneticisi olarak şirketlerde görev alabilirler.
Etik ve Uyum Yöneticiliği, global şirketlerin ulaştığı tüm coğrafyalarda önemli mesleklerden biri haline gelmektedir ve gitgide bu meslek için insan kaynağı ihtiyacı artmaktadır. Etik ve Uyum Yöneticileri şirketin karar alma mekanizmalarında stratejik ve kritik kararlar almasına yardımcı olurken, şirket yönetiminin ayrılmaz bir parçasıdır. Etik ve Uyum sertifika programı sadece Etik ve Uyum yöneticisi olmak isteyenleri değil, ayrıca farklı disiplinlerden gelen her türlü şirket çalışanı, şirket yöneticisi, öğrenci, akademisyen ve kamu çalışanlarının da kariyerleri ve kişisel gelişimler için tercih edilmektedir.
Etik ve Uyum Yöneticisi Meslek Standardı TEİD bünyesinde kurulan bir komite tarafından hazırlanmış, T.C. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından kabul görüp 09.06.2018 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.
TEİD Akademi “Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi” Sertifika Programı katılımcılara Türkiye ve Dünya’dan etik ve uyum yönetimi konusunda yerel ve uluslararası uzmanların deneyim paylaşımlarına, vaka çalışmalarına erişim ve 230’u aşkın TEİD Akademi Mezunlar Ağı’nın bir parçası olmayı sağlamaktadır.
TEİD Akademi çatısı altında sadece TEİD Akademi Mezunlarına özel etkinliklerle, yeni dönem derslere ücretsiz katılım imkanlarıyla TEİD Akademi “Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi” mezunları aldıkları bilgileri hem pratiğe geçirmekte hem de güncel tutma konusunda da TEİD Akademi’den destek alabilmektedir.
Kimler Katılmalı?
Neden Katılmalıyım?
Bu sertifika programı Etik ve İtibar Derneği tarafından hayata geçirilmiştir. Hem iş dünyasından hem de akademik dünyadan eğitmenlerle Etik ve Uyum Yöneticisinin günlük hayattaki gereksinimlerine ve şirketlerin bu pozisyondaki yöneticilerinden beklentilerine göre uluslararası eğitimlerin de incelenmesi ile tasarlanmıştır. Türkiye’de alanında en kapsamlı ve tek olan bu program, katılımcıların yerel ve global anlamda kariyer gelişimlerine yardımcı olmayı hedeflemektedir.
*Programın sonunda tüm şartları yerine getiren katılımcılarımız TEİD Akademi tarafından onaylı bir “Başarı Sertifikası” almaya hak kazanacaklar.
Hangi Sorulara Cevap Bulacaksınız?